Hardware/ Elektro engineer

Amecha is een ingenieursbureau dat zich bezighoudt met het ontwerpen en bouwen van speciaal machines en apparatuur voor de industrie: fijnmechanische snellopende assemblagemachines, test equipment, robotapplicaties en hulpgereedschappen.

Wij zijn een technische dienstverlener met brede en hoogwaardige kennis en ervaring op het gebied van mechanica, automatisering, software, mechatronica en robotica. De specialistisch expertise van ons richt zich vooral op maatwerkoplossingen voor complexe problemen. Dit doen wij door de meest ideale mechatronische oplossingen voor specifieke machines te ontwikkelen en betrokken te blijven bij de bouw, het testen en de inbedrijfstelling van de betreffende machines.

Met ons zeer gedreven team verzorgen wij de engineering (mechanisch, elektrisch en software), de assemblage en het in bedrijf stellen. Alle onderdelen (koopdelen en maakdelen) worden ingekocht bij leveranciers in Nederland en daarbuiten. Bij ons wordt de equipment gemonteerd en in bedrijf gesteld door de engineers zelf. Dit maakt het werken bij Amecha zo uniek!

Amecha maakt deel uit van VINCI Energies Netherlands. Dit biedt ons de mogelijkheid om te groeien met onze expertise in andere industriële segmenten en biedt ons team volop doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. 

Omdat beweging vooruitgang betekent zijn wij opzoek naar een nieuwe collega in ons Hardware/ Elektro team. Als Engineer ga jij aan de slag in een gedreven, ambitieus en gemotiveerd team. Dit werk mag je gaan doen in ons pand in Helmond.

Hardware/ Elektro engineer (m/v)

Als Engineer verricht je voorstudies, haalbaarheidsonderzoeken en ontwerp je zelfstandig equipment installaties. Hierbij maak je elektrotechnische schema’s

Verzorg je de kabelberekeningen en stel je de I/O-lijsten op. Na het ontwerp stel je de selectie van technische materialen op en overleg je met het bedrijfsbureau je selectie. Jij bent zelf verantwoordelijk voor de begeleiding van de detailengineering, het realiseren van de tekeningen voor de werkplaats, de realisatie en bedrading van kasten en machines. Omdat jij regie hebt over het project ben jij tevens verantwoordelijk voor het opstellen en bewaken van engineeringsbudgetten, het maken van calculaties en uitbrengen van offertes. Het in bedrijfstellen van equipment bij de klant is je einddoel.

Het leuke aan dit werk is dat je in een flexibel multifunctioneel team (mechanica, software, hardware en montage) werkt met korte lijnen en waar de theorie dagelijks in de praktijk wordt ingezet.

Wat bied jij

 • Afgeronde opleiding HBO/WO Mechatronica / Elektrotechniek
 • Je hebt Minimaal 3 jaar ervaring bij voorkeur binnen een Ingenieursbureau of machinebouw
 • Je wil techniek, commercie en administratie combineren in je dagelijkse werkzaamheden
 • Je bent iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, afhankelijk van hoe groot de klus is doe je dit alleen, of samen met een team
 • Ervaring met het tekenpakket E-plan is een pré.
 • Een goede beheersing van Microsoft Office (Word, Excel en Outlook)
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij

 • Gevarieerde baan in een gemotiveerd technisch team (15 fte)
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en veel verantwoordelijkheden
 • Werken binnen een compacte en slagvaardige vestiging in Helmond, als onderdeel van een grote netwerkorganisatie
 • Informele en open werksfeer met korte communicatielijnen
 • Mogelijkheid om mee te bouwen aan een groeiende organisatie
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien
 • Toegang tot 100+ onlinetrainingen via GoodHabitz en de VINCI academy
 • Prima salaris en arbeidvoorwaarden op basis van opleiding en ervaring

Ben je geïnteresseerd in deze uitdaging en ben je ervan overtuigd dat jij en Amecha een match zijn dan maken we graag kennis met je! Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar elles.werring@actemium.com .

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Recruitmentbureaus (uitzendbureaus, detacheringsbureaus, werving en selectiebureaus en/of overige intermediair) kunnen geen rechten ontlenen aan het ongevraagd doorsturen van CV’s. Deze CV’s zullen wij als eigen sollicitaties behandelen.