Activiteiten

Amecha Activiteiten

Voorstudie en Haalbaarheidsanalyse: Amecha heeft veel kennis en ervaring opgebouwd met de ontwikkeling en realisatie van klant specifieke productiemiddelen. Hierdoor is Amecha in staat een gedegen technisch haalbaarheidsonderzoek uit te voeren en een degelijk advies te verstrekken op het gebied van productieprocessen en machineconcepten.

Mechanische Engineering: Onze engineers werken met 3D CAD software zoals Autodesk Inventor, SolidWorks, NX, en Creo

Hardware Engineering: Elektrische schema’s worden ontworpen in ePLAN of WSCad

Software Engineering: Amecha software engineers werken met Siemens TIA Portal, Step7, WinCC, CoDeSys, C#, LabVIEW en Adept V+

Technische Documentatie en CE: Risico beoordelingen en machine handleidingen worden gemaakt met behulp van DoCuFy en MS Office

Inkoop en Logistiek: dit zijn belangrijke activiteiten voor Amecha. We zijn immers in de eerste plaats systeem integrator: het integreren van mogelijk standaard systemen en technieken tot unieke totaaloplossingen. Wij zijn door global sourcing als geen ander op de hoogte van de mogelijkheden die leveranciers wereldwijd aanbieden. Wij selecteren voor ieder specifiek project de meest effectieve en kostenefficiënte oplossingen.

Levering van Machineonderdelen: de fabricage van machineonderdelen wordt uitgevoerd door machinefabrieken en gereedschapmakerijen binnen het uitgebreide Amecha netwerk in Nederland, maar ook daar buiten. Door deze werkwijze kan Amecha zeer concurrerend machineonderdelen leveren, met een maximale flexibiliteit in productietechniek en capaciteit. Hierdoor maken we optimaal gebruik van de expertise die op de nationale en internationale markt aanwezig is. Wij beschikken dan ook over leveranciers in Nederland, Maleisië, Polen en Tsjechië. Indien gewenst kunnen onze engineers onderdelen herontwerpen of modificeren.

Montage, Testen en Bedrijfsklaar Maken: De assemblage en het testen van machines en gereedschappen vindt plaats in onze eigen werkplaats. Alle benodigde faciliteiten zoals meetmiddelen, gereedschappen en verspaningsmachines staan ter beschikking van onze mechatronica specialisten. Hier worden werktuigbouw, elektro- en besturingstechniek geïntegreerd tot een hightech totaaloplossing.

Contact