Business development manager

About the job

De Business Development Manager is verantwoordelijk alles salesactiviteiten, relatiemanagement en het signaleren van trends en veranderingen in de markt.

Je doet dit door het tijdig signaleren en ontwikkelen van nieuwe zakelijke kansen. Je volgt nauwgezet de ontwikkelingen in de markt en opkomende trends en tijdig in te kunnen spelen op de mogelijke verandering. Je adviseert nieuwe oplossingen en diensten aan, aan zowel in ons netwerk als externe klanten.

In de commerciële fase werk je samen met een team van Projectmanagers en Engineers aan het offerte- en onderhandelingstraject. Tijdens de uitvoering van het project ondersteun je de projectmanagers met de interne en externe klanttevredenheid.

Wij dagen jou uit om de verantwoordelijkheid te nemen om binnen nu en 5 jaar onze portfolio van spectaculaire projecten te verdubbelen.

Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder!

Wie ben jij

Wij zoeken géén schaap met vijf poten. Daarom hebben we geen lijst met functie-eisen. Het belangrijkste is dat jij enthousiast wordt van deze vacature. Denk je dat jouw profiel en interesses goed aansluiten bij wat je gaat doen? Dan komen we graag met je in contact.

Ben jij onze nieuwe Business Development manager die op het commerciële vlak, structureel onze klanten set gaat uitbouwen? Je spreekt de taal van onze klanten en maakt de juiste keuze voor zijn/haar vraagstuk en trekt hem/haar over de streep om de order binnen te halen. Met consulting selling vertaal jij de nieuwe trends en ontwikkeling naar new business voor Amecha.

Verder blijf je eindverantwoordelijk voor de klant, zowel voor, tijdens als ook na de realisatie van het project, met als doel een lange termijn relatie met de betreffende klant op te bouwen.

Wat bieden wij

Je werkt bij een van de grootste internationale spelers in de industrie: Amecha, een merk van VINCI Energies. De kansen om de industrie én jezelf uit te dagen liggen voor het oprapen. Ondernemen, verantwoordelijkheid en projecten met serieuze impact: bij ons vind je het allemaal.

Tegelijkertijd voelt de organisatie heel lokaal aan. Hoe dat komt? Door onze 22 zelfstandige business units verspreid over Nederland. De business unit is de thuisbasis voor onze collega’s. Een plek met een sterk teamgevoel, waar geluisterd wordt naar ideeën en waar iedereen elkaar persoonlijk kent.

Ons team in Helmond is een technische dienstverlener met brede en hoogwaardige kennis en ervaring op het gebied van mechanica, automatisering, software, mechatronica en robotica. De specialistische expertise van ons richt zich vooral op maatwerkoplossingen voor complexe problemen. Dit doet Amecha door de meest ideale mechatronische oplossingen voor specifieke machines te ontwikkelen en betrokken te blijven bij de bouw, het testen en de inbedrijfstelling van de betreffende machines. Onze unieke projecten lopen uiteen van fijnmechanische snellopende assemblagemachines, test equipment, robotapplicaties en hulpgereedschappen.

Met ons zeer gedreven team verzorgen wij de engineering (mechanisch, elektrisch en software), de assemblage tot het in bedrijf stellen bij de klant. Dit maakt het werken bij Amecha zo uniek!

Waarom je voor Amecha kiest? Aangezien je al bent gestart met lezen, hebben we jouw interesse blijkbaar al gewekt. Supertof! En die interesse willen we vasthouden. Oók als je eenmaal bij ons werkt. Daarom bieden we je naast een goed salaris een heel mooi pakket aan arbeidsvoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en loopbaankansen. Daar vertellen we je graag alles over in een persoonlijk gesprek. Alvast een sneak peek:

  • • Mogelijkheid om mee te bouwen aan een groeiende expertise business unit
  • • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien
  • • Flexibele werktijden
  • • 30 vakantiedagen bij een fulltime dienstverband
  • • Een aantrekkelijk aandelenspaarplan met gratis bonusaandelen (onder voorwaarden).
  • • Aanvullende cursussen of opleidingen in je vakgebied

Ben je geïnteresseerd in deze uitdaging en ben je ervan overtuigd dat jij en Amecha een match zijn dan maken we graag kennis met je! Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar elles.werring@amecha.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Recruitmentbureaus (uitzendbureaus, detacheringsbureaus, werving en selectiebureaus en/of overige intermediair) kunnen geen rechten ontlenen aan het ongevraagd doorsturen van CV’s. Deze CV’s zullen wij als eigen sollicitaties behandelen.