Calculator

Amecha is een unieke hightech machinebouwer met grote expertise op mechanica, automatisering, software, mechatronica en robotica. Wij focussen ons op het maken enkelstuk machines of onderdelen. Dit zorgt voor veel afwisseling in jouw werkzaamheden, geen project is hetzelfde!

De specialistische expertise van ons richt zich vooral op maatwerkoplossingen voor complexe problemen in iedere branche of sector. Dit doet Amecha door de meest ideale mechatronische oplossingen voor specifieke machines te ontwikkelen en betrokken te blijven bij de bouw, het testen en de inbedrijfstelling van de betreffende machines. Onze unieke projecten lopen uiteen van fijnmechanische snellopende assemblagemachines, test equipment, robotapplicaties en hulpgereedschappen.

Met ons zeer gedreven team verzorgen wij de engineering, de assemblage tot het in bedrijf stellen bij de klant. Dit maakt het werken bij Amecha zo uniek!

Amecha maakt deel uit van VINCI Energies Netherlands. Dit biedt ons de mogelijkheid om te groeien met onze expertise in andere industriële segmenten en biedt ons team volop doorgroeimogelijkheden voor de toekomst. Omdat beweging vooruitgang betekent zijn wij opzoek naar een nieuwe collega op ons bedrijfsbureau. Als ervaren Calculator van het bedrijfsbureau ga jij aan de slag in een gedreven, ambitieus en gemotiveerd team. Dit werk mag je gaan doen in ons pand in Helmond.

Calculator

Met affiniteit voor Inkoop in de Mechatronica

Je voelt je als thuis in een hoogtechnologische ontwikkelomgeving Je bent proactief en accuraat. In deze functie ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de juiste calculatie. Je ondersteunt de Engineers op technisch, administratief en organisatorisch gebied. Denk hierbij aan het calculeren van de projecten van A tot Z. Je hebt kennis van de leveranciers in de maakindustrie en kunt op basis van de in- en externe (klant)specificaties en voorwaarden, met betrekking tot kwaliteit, leverbetrouwbaarheid en kosten de juiste keuzes maken. Daarbij beantwoord je ook technische vraagstukken en geef je advies aan jouw klanten. Je vraagt offertes op ter vergelijking en onderhandeld met leveranciers.

In je rol begeleid je het offertetraject bij klanten voor herhaalopdrachten van maakdelen/ componenten/ machines. Vanuit Engineer ontwerp; orden jij de tekeningen en type bewerking. Je selecteert voor maakdelen met gelijke bewerking 2 à 3 leveranciers. Tevens calculeer je de volledige opdracht, vraag je offertes aan voor componenten en onderdelen van de herhaalopdracht. Na ontvangst offertes verzorg jij de eind calculatie en stel je de definitieve klant offerte op.

Naast bestaande offertetrajecten draag jij zorg voor de calculatie van de inkoop van maakdelen voor nieuwe klanten en projecten ter ondersteuning van de engineers.

Je adviseert de engineers tijdens het engineeringsproject op maakbaarheid en kosten van nieuw te bouwen machines.

De afdeling heeft een belangrijke rol tijdens de creatie en ontwikkeling van nieuwe projecten. Naast de leveranciersselectie, zorgen zij ervoor dat alle initiële afspraken worden gerealiseerd met de geselecteerde leveranciers en dat deze afspraken ook gedurende de levenscyclus van een product worden nageleefd.

Nadat het ontwerp gereed is en akkoord van de klant ben jij met je collega’s van het bedrijfsbureau verantwoordelijk voor het bestellen van koopdelen, materialen en componenten van het project. De administratieve afhandeling als wel kwaliteitscontrole en montage en inpakken en versturen wordt tevens door het bedrijfsbureau verzorgd.

Wat bied jij

 • Je bent in het bezit van een mbo +-diploma met bij voorkeur richting; werktuigbouwkunde, elektrotechniek en/of technische bedrijfskunde
 • Je hebt minimaal vijf jaar werkervaring als calculator binnen een technische maakomgeving
 • Je beschikt over constructieve kennis & inzicht binnen de Machinebouw
 • Je hebt de juiste materialenkennis opgedaan
 • Je bent iemand die graag de handen uit de mouwen steekt, afhankelijk van hoe groot de klus is doe je dit alleen, of samen met een team
 • Commercieel en klantgericht ingesteld
 • Accuraat en communicatief sterk
 • Een goede beheersing van Microsoft Office (Word, Excel en Outlook)
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal

Wat bieden wij

 • Gevarieerde baan in een gemotiveerd technisch team (15 fte)
 • Veel ruimte voor eigen initiatief en veel verantwoordelijkheden
 • Werken binnen een compacte en slagvaardige vestiging in Helmond, als onderdeel van een grote netwerkorganisatie
 • Informele en open werksfeer met korte communicatielijnen
 • Mogelijkheid om mee te bouwen aan een groeiende organisatie
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien
 • Toegang tot 100+ onlinetrainingen via GoodHabitz en de VINCI Academy
 • Prima salaris en arbeidvoorwaarden op basis van opleiding en ervaring

Ben je geïnteresseerd in deze uitdaging en ben je ervan overtuigd dat jij en Amecha een match zijn dan maken we graag kennis met je! Stuur dan je motivatie met curriculum vitae naar elles.werring@amecha.nl

 

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. Recruitmentbureaus (uitzendbureaus, detacheringsbureaus, werving en selectiebureaus en/of overige intermediair) kunnen geen rechten ontlenen aan het ongevraagd doorsturen van CV’s. Deze CV’s zullen wij als eigen sollicitaties behandelen.