Ingenieursbureau Amecha

Over Amecha
Amecha: machinebouw sinds 2000.

Het Helmondse ingenieursbureau Amecha is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van machines en apparatuur voor de industrie. Creativiteit en een bewezen flexibele werkmethode hebben Amecha zelfs in moeilijke tijden gestaag doen groeien.

Onze werkzaamheden variëren van het bouwen van test- en meetopstellingen, het maken van gereedschappen (tooling) tot het compleet ontwerpen en bouwen van assemblage- en productielijnen. Onze project engineers zijn ervaren, praktische machinebouwers op HBO en WO niveau met een brede kennis op het gebied van mechanica, elektrotechniek, software en mechatronica. Heel bewust hebben we gekozen voor een samensmelting van theorie en praktijk: niet alleen ontwerpen onze engineers de meest ideale mechatronische oplossing, ze zijn ook nauw betrokken bij de opbouw, het testen en in bedrijf stellen van de betreffende machine: op deze manier krijgen we voor elkaar dat maakbaarheid en efficiëntie al in het ontwerp “ingebakken” worden.

Amecha heeft reeds vele lijnen, machines en gereedschappen ontworpen en gebouwd voor industriële bedrijven. Ook bouwt Amecha bestaande apparatuur om, zodat snelheid en rendement weer optimaal zijn. Een van de mogelijkheden is het aanbieden van een vrijblijvende optimalisatie-check. Hiermee brengen we in kaart wat er nog meer aan rendements- en snelheidsverhoging te behalen is in productie- en logistieke processen. Ook de komende jaren willen wij de juiste partner blijven op het gebied van special equipment.

Contact