Nieuws

Versterking Amecha Team

In 2020 is het Amecha team uitgebreid met 2 nieuwe collega’s:

  Joey Verheijden (mechanisch engineer)

  Niel van Sambeek (mechatronica engineer)

Wij wensen onze nieuwe Amechanen veel technisch plezier!!

3D Meten

Jan Schimmel met pensioen

Per 1 januari 2020 gaat Jan Schimmel genieten van een welverdiend pensioen. Jan stond bijna 20 jaar geleden als mede-oprichter aan de wieg van Amecha.

Jan blijft betrokken bij Amecha in een adviserende rol.

 

 

 

Marcel Klesman, al 15 jaar werkzaam bij Amecha, is Jan opgevolgd als Manager Engineering.

Amecha draagt al 15 jaar bij aan productieoptimalisatie

Amecha draagt al 15 jaar bij aan productieoptimalisatie

Mei 2015 – 15 jaar geleden legden 5 innovatieve technici de fundering, inmiddels zijn 15 mensen werkzaam bij het Helmondse ingenieursbureau en speciaalmachinebouwer Amecha. “Maar in de basis doen we nog steeds hetzelfde: we helpen onze klant bij het optimaliseren van zijn productie”, zo geeft directeur Hans van Bragt aan.

Die hulp bij productieoptimalisatie heeft voornamelijk een technisch karakter. Amecha ondersteunt zijn klanten met zaken als ontwerp en bouw van speciaalmachines, assemblage- en testgereedschappen, prototypes en proefopstellingen. Naast complete machines en “tools” worden ook modules en machineonderdelen geleverd. De klanten zijn te vinden in de regio Helmond-Eindhoven, maar Amecha heeft ook klanten in Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Polen, Canada en de Verenigde Staten.

“Dit ligt aan ons specialisme productiemechanisatie”, zo legt Van Bragt uit: ”Omdat we veel van werktuigbouwkunde, elektronica en mechatronica weten, kloppen hier bedrijven uit allerlei verschillende segmenten aan: van semicon tot food, van pharma tot automotive. Daarnaast hebben we een eigen specifieke manier van hoe we hier dingen aanpakken. Engineering en bouw van de oplossing hebben we niet uit elkaar getrokken, maar bewust bij elkaar gehouden. Een Amecha engineer maakt niet alleen een ontwerp op zijn CAD-systeem, hij moet de zelfbedachte oplossing ook zelf opbouwen, testen en in bedrijf stellen. Een probaat middel om de maakbaarheid niet uit het oog te verliezen en de klant een werkend systeem te kunnen aanbieden”, zo meldt Van Bragt.

De volgende 15 jaar ziet Amecha met vertrouwen tegemoet. Van Bragt: “In deze regio, de Brainport regio, gebeurt van alles op technisch en industrieel gebied. Daarnaast komen er vanuit de branches waarin onze klanten werken allerlei zaken op hen – en dus ons – af. Denk maar aan bijvoorbeeld robotisering, dit neemt zienderogen toe. Voor ons een reden om system integrator van Adept Robots te worden en dit is uiteindelijk nog maar één van de vele facetten”.

Amecha implementeert mini-ERP-systeem: AMAD2

Amecha implementeert mini-ERP-systeem: AMAD2

Januari 2015 – Fontys ICT student Willem Sporen heeft in opdracht van Amecha een tweede versie van het in eigen huis ontwikkelde ERP systeem AMAD ontworpen. >>

Amecha Zakenvriend KWF

Amecha Zakenvriend KWF

Maart 2014 – Amecha is sinds kort zakenvriend van het Koningin Wilhelmina Fonds. >>

Amecha system integrator Adept Robots

Amecha system integrator Adept Robots

Mei 2013 – Amecha BV is een ingenieursbureau uit Helmond dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en bouw van speciaal machines en gereedschappen voor de industrie. Sinds 1 oktober 2012 mag Amecha zich system integrator voor Adept Technology noemen.

>>

Amecha al 10 jaar meester in machinebouw

Amecha al 10 jaar meester in machinebouw

April 2010 – Vijf innovatieve technici stonden 10 jaar geleden aan de wieg van Amecha. De werktuigbouwkundige projectenorganisatie Amecha is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van productiemachines en productielijnen.

>>

Machinebouw in Brabant: Amecha verbindt theorie en praktijk machinebouw in nieuw pand

Machinebouw in Brabant: Amecha verbindt theorie en praktijk machinebouw in nieuw pand

Januari 2009 – De werktuigbouwkundige projectenorganisatie Amecha verhuisde nog niet zo lang geleden van de Grasbeemd naar een nieuw pand aan de Korte Dijk in Helmond. In het nieuwe pand is voldoende ruimte om de chemie tussen de theorie en de praktijk van machinebouw tot uiting te laten komen.

>>