Amecha al 10 jaar meester in machinebouw

April 2010 – Vijf innovatieve technici stonden 10 jaar geleden aan de wieg van Amecha. De werktuigbouwkundige projectenorganisatie Amecha is gespecialiseerd in het ontwerpen, bouwen en optimaliseren van productiemachines en productielijnen.

In de 10 jaar van het bestaan van het bedrijf hebben creativiteit en een bewezen flexibele werkmethode Amecha zelfs in moeilijke tijden gestaag doen groeien.

De werkzaamheden van Amecha variëren van het bouwen van test- en meetopstellingen, het maken van gereedschappen tot het compleet ontwerpen en bouwen van assemblage- en productielijnen. Directeur Hans van Bragt legt uit hoe Amecha werkt: “Onze project engineers zijn ervaren, praktische machinebouwers op HBO en WO niveau met een brede kennis op het gebied van mechanica, elektrotechniek en software. Heel bewust hebben we gekozen voor een samensmelting van theorie en praktijk: niet alleen ontwerpen onze engineers de meest ideale mechatronische of mechanische oplossing op hun beeldscherm, ze zijn ook nauw betrokken bij de opbouw, test en inbedrijfstelling van de betreffende machine: op deze manier krijgen we voor elkaar dat maakbaarheid en efficiëntie al in het ontwerp “ingebakken” worden.

Het bedrijf heeft in de 10 jaar dat het bestaat reeds vele lijnen, machines en gereedschappen ontworpen en gemaakt voor industriële bedrijven. Ook bouwt Amecha bestaande apparatuur om, zodat snelheid en rendement weer optimaal zijn. Van Bragt vult aan: “En er valt nog steeds genoeg te maken en te verbeteren. Bedrijven die we nog niet kennen, bieden we een vrijblijvende optimalisatie-check aan. Hiermee brengen we in kaart wat er nog meer aan rendements- en snelheidsverhoging te behalen is in hun productie- en logistieke proces. Ook de komende 10 jaren en daarna willen wij de juiste partner blijven op het gebied van special equipment.