Amecha draagt al 15 jaar bij aan productieoptimalisatie

Mei 2015 – 15 jaar geleden legden 5 innovatieve technici de fundering, inmiddels zijn 15 mensen werkzaam bij het Helmondse ingenieursbureau en speciaalmachinebouwer Amecha. “Maar in de basis doen we nog steeds hetzelfde: we helpen onze klant bij het optimaliseren van zijn productie”, zo geeft directeur Hans van Bragt aan.

Die hulp bij productieoptimalisatie heeft voornamelijk een technisch karakter. Amecha ondersteunt zijn klanten met zaken als ontwerp en bouw van speciaalmachines, assemblage- en testgereedschappen, prototypes en proefopstellingen. Naast complete machines en “tools” worden ook modules en machineonderdelen geleverd. De klanten zijn te vinden in de regio Helmond-Eindhoven, maar Amecha heeft ook klanten in Duitsland, Frankrijk, Brazilië, Polen, Canada en de Verenigde Staten.

“Dit ligt aan ons specialisme productiemechanisatie”, zo legt Van Bragt uit: ”Omdat we veel van werktuigbouwkunde, elektronica en mechatronica weten, kloppen hier bedrijven uit allerlei verschillende segmenten aan: van semicon tot food, van pharma tot automotive. Daarnaast hebben we een eigen specifieke manier van hoe we hier dingen aanpakken. Engineering en bouw van de oplossing hebben we niet uit elkaar getrokken, maar bewust bij elkaar gehouden. Een Amecha engineer maakt niet alleen een ontwerp op zijn CAD-systeem, hij moet de zelfbedachte oplossing ook zelf opbouwen, testen en in bedrijf stellen. Een probaat middel om de maakbaarheid niet uit het oog te verliezen en de klant een werkend systeem te kunnen aanbieden”, zo meldt Van Bragt.

De volgende 15 jaar ziet Amecha met vertrouwen tegemoet. Van Bragt: “In deze regio, de Brainport regio, gebeurt van alles op technisch en industrieel gebied. Daarnaast komen er vanuit de branches waarin onze klanten werken allerlei zaken op hen – en dus ons – af. Denk maar aan bijvoorbeeld robotisering, dit neemt zienderogen toe. Voor ons een reden om system integrator van Adept Robots te worden en dit is uiteindelijk nog maar één van de vele facetten”.