Amecha system integrator Adept Robots

Mei 2013 – Amecha BV is een ingenieursbureau uit Helmond dat zich bezig houdt met de ontwikkeling en bouw van speciaal machines en gereedschappen voor de industrie. Sinds 1 oktober 2012 mag Amecha zich system integrator voor Adept Technology noemen.

system integrator Adept Robots AmechaWaarom Adept? Directeur van Amecha Hans van Bragt legt uit: “naar aanleiding van een vraag van een klant hebben we gedegen marktonderzoek gedaan. We zochten een geschikte robot voor een project en hebben vooral gekeken naar de mogelijkheden van scara, lineair en 6-assige robots, maar ook naar prijzen en technische ondersteuning. Hierbij kwam Adept als beste uit de bus.

Amecha heeft intussen zelf een Cobra scara robot van Adept aangeschaft voor het doen van tests voor klanten, maar vooral ook om de nodige ervaring met deze robot op te doen.

Van Bragt is zeer te spreken over de technische ondersteuning: “in Dortmund heeft Adept een groot service en trainingscentrum waar onze mensen hun opleiding hebben gekregen. Wat voor ons belangrijk is dat Adept een zeer uitgebreid robot programma heeft en wat Adept uniek maakt is dat ze robots met geïntegreerd vision system leveren. We zijn nu bezig met de ontwikkeling van een machine waarbij een 4-assige lineaire Python robot met vision wordt toegepast.