Robotica

adept

Amecha heeft als robot integrator veel ervaring met het programmeren en bouwen van robotoplossingen. Opdrachtgevers kloppen bij Amecha aan om hun productieprocessen te optimaliseren, kosten te besparen en doorlooptijden te verkorten. Met robottechniek kunt u uw productielijn deels of helemaal automatiseren. De speciaalmachines en robotoplossingen van Amecha zorgen ervoor dat onze opdrachtgevers hun concurrentie een stap voor blijven.

Hoewel een robot een standaard koopdeel is, is de uiteindelijke toepassing toch een klantspecifieke oplossing: speciale software, eventuele vision, tooling, speciale grippers voor product handling etc. Robottechniek maakt het productieproces sneller, nauwkeuriger en goedkoper. Voor het mechaniseren van een repeterend proces is het gebruik van een of meerdere industriële robots een goede oplossing. Zeker als dergelijke robottechniek gecombineerd wordt met speciaal machinebouw en randapparatuur als aan-  en afvoersystemen. Amecha levert haar speciaalmachines turnkey op en neemt ook levering van reserveonderdelen voor haar rekening.

Niet alleen integreert Amecha robots in machines voor diverse klanten, ook beschikt Amecha over een eigen testopstelling met een Omron Cobra SCARA robot. Deze testopstelling wordt gebruikt voor het beproeven van eigen ontwerpprincipes, maar ook voor het uitvoeren van tests voor klanten. Daarnaast houdt Amecha ook rekening met multi-inzetbaarheid: een robot moet ook inzetbaar zijn voor andere toepassingen als bijvoorbeeld het product verandert of het product het einde van de levensfase heeft bereikt.

Amecha is een onafhankelijke robot integrator: wij werken met meerdere merken zodat we niet merkgebonden zijn, maar uiteindelijk de beste oplossing voor onze opdrachtgever kunnen bieden. Gebouwde oplossingen hebben payloads variërend van een paar ons tot 1000kg, een bereik van 500mm – 3000mm+ en repeteernauwkeurigheden van ±0,1mm. Gebruikte merken zijn o.a. Omron Adept, Mitsubishi en Epson.

De aanwezige kennis over en ervaring in machinebouw zorgt ervoor dat Amecha oplossingen kan bieden voor alle productieproces gerelateerde problemen.Wij hebben de afgelopen jaren verschillende robotiseringsprojecten gerealiseerd voor verschillende branches. Voor bedrijven in de voedingsindustrie ontwikkelden we bijvoorbeeld robottechniek voor het handlen van delicate koekjes. Voor de semiconductorindustrie bouwden we een oplossing voor het opschuren van producthouders en voor de bouwer van handheld printoplossingen werd een complete automatische assemblagelijn incl. robots gebouwd.

Vanwege onze uitgebreide ervaring op het gebied van speciaal machinebouw kunnen wij u de service bieden waar u behoefte aan heeft.

Voor meer informatie over robots of over machinebouw neem vrijblijvend contact met ons op. Samen kijken wij hoe uw bedrijf nog efficiënter kan worden.

Contact